Wednesday, October 21, 2009

HARI BERSEJARAH KAMI DI LABUAN

Hari ini 21 Oktober 2009, hari bersejarah kami di Labuan kerana ANGKASAWAN NEGARA, Dato' Sheikh Muzaphar datang ke sini, petang tadi di JPN Labuan sempat bergambar dengan ALK Koperasi Pelajaran W.P Labuan Berhad, dan di sebelah malam bersama anak-anak turut berada di Restoran Terumbu Warisan, Labuan menanti kedatangan Angkasawan Negara bersama rombongan CEO ACMS Pulau Pinang. Sebahagian gambar kami dengan beliau...
GAMBAR KENANGAN KAMI ABADIKAN SEPANJANG HAYAT...






9 comments:

sonata anak kancil said...

bukan calang2 orang tu! semoga jadi idola bagi anak2 untuk mencontohi kejayaan beliau...

Meet Uncle Shah said...

seronok!
semoga ini mampu memberi inspirasi kepada semua1 ;p

SMK LAJAU, W.P Labuan said...

Gitulah Cg Sonata da Shazul... moga jadi inspirasi warga sekolah dan anak-anak....Oh ya lencana sekolah dah saya terima.... Nanti saya kirimkan tukarannya

Anonymous said...

hye cikgu, saya dr tingkatan 5 ingin memberi cadangan agar pihak sekolah dpt membuat laluan zebra road di hdpn smpg sekolah. Ini adalah demi keselamatan pelajar2 yg terpaksa menyeberang jalan. walaupun kg lajau ni bukannya kwsn yg trlalu sibuk ttp terutama sekali pd hari jumaat bnyk kenderaan yg lalu.Ini mengundang bnyk bahaya...saya harap pihak sekolah akan mempertimbangkan hal ini dengan segera.

SMK LAJAU, W.P Labuan said...

Untuk makluman pencadang zebra crossing, pihak sekolah telah beberapa kali menulis kepada pihak JKR dan Perbadanan tetapi sehingga kini belum dapat dibuat dengan alasan jalan di hadapan sekolah sedang dalam proses dibesarkan, kita kena bersabar, kita akan tulis surat lagi kepada pihak berkenaan...Kita juga minta lampu berkelip-kelip..

Anonymous said...

assalmualaikum dan salam sejahtera kpd semua warga semela dan ckgu2 disana.. saya bekas pelajar smk lajau spm tahun 2008(pendeta berjanggut). rindu rasanya pd sekolah yang kududuki selama 5 tahun, menempuh pelbagai suka dan duka demi mencapai kejayaan untuk mengharumkan nama sek yang kucintai ini. akhirnya, tercapai juga impian dan harapan yang selama ini kupendam dan kulepaskan melalui kejayaan dan berkat doa ibu dan bapa yang tidak putus2. tak lupa juga kepada sahabat2ku dari 5 amanah,safwan,huzaisys,adeline,hairom, hamirul, fizzie, dan yang lain2nya. semoga berjaya dalam perjuangan anda.aiseh... jiwang pla ayat nih. pda ckgu sahar,teruskan perjuanganmu mendidik anak2 semela yang tercinta. semoga spm tahun 2009 mencapai peratus kelulusan yang tinggi. alangkah gembira dapat menuju kemenara gading.harap pelajar semela semuanya berjaya insyaalah. untuk mencapai kejayaan bukanlah mudah tapi tidak mustahil jika kita berusaha. saya sendiri pun bukanlah pelajar yang excel yang pintar sangat pun.. tapi rajinlah..hehe. tapi saya nak konsi skit pd plajar semela yg baca cmment ni mcm mn nak jadi pelajar yg cemerlang.first sekali, "study!", "study!" and "study!".itu perkara asas sebagai pelajar... saya masih ingat lagi nenek kata "you reap what you sow" ceh.. speaking pla..kita mestilah berkorban untuk berjaya.pernah tu saya tengok kwn pegi enjoy ke ujana hepy2,shopping2,cuci mata ish3..rasa denki jga tapi rileks.. baek baca buku,lps spm baru enjoy puas2.hehe. then sya amalkan "prep-concentrate-review".'prep' is preparation before the class. to conentrate adalah ambil perhatian 100% dlam kelas.jgn pkir benda len, atau tengok awek!. and review means to go trough what you have learnt after class. klu tak faham tu apa cikgu ajar tanyalah,jgn malu2 even cgku tu cun..tip seterusnya pla adlah klu ble ikutlah eksploitasikan library tuh..sya pun kat kampus ni brapa jam kat library,bkan dating la tpi study..cehh..rajin konon.bkan apa,library kan tak bising..ha lpas tu jag buang masa.itu penting tau.jgn bergayut sja dlm telepon..marah liau karang.jgn tengok tv ja.ada kajian saintifik mengatakn org yang tengok tv berjam2 akan mgurangkan peluang utk mcapai kejayaan. ia akn mmbuatkan otak jadi kurg aktif.dgr tu..then jga pmakanan.pnting jga ni. "air!".pastikan ckup mnum air, tsapi jgn air paip.mineral waterlah bgus.mkn sayur,buah2han,mknan tinggi kndungan serat,tempe pn bgs jga utk otak,vitamin c bgus utk kurgkn stress dan mgelakkan dr hypertension,diabetes,cancer dn mslh jntung.then,kna ckup tidur. tdurlah sebelum pkul 11 atau pling2 pn pkul 12.tau tak, 1 jam tidur sebelum tgh mlm adlh bersmaan dgn 2 jam tdur lps tgh mlm. jdi, lps bgun gerenti segar pnya. dan jgn lupa yg muslim tu,sembahyanglah.jgn tggl sembahyang..bdosa..sedekah dan buat solat hajat.berdoa kpd allah...berdoa spaya faham apa kita belajar.pastu tawakal. then hormat jga ibu bpa... haa,tu jalah yang sya bleh kongsikan.. moga2 blh mmbantu. moga2 plajar spm thn ni dpt straight'A'..amin. believe in your self! jgan mudah mengalah! aku mesti BOLEH!!!
"tuntutlah ilmu kerana jika kamu tak berharta, maka ilmu itulah mnjadi hartamu dan jika kamu berharta ilmu itu menjadi perhiasanmu"

SAHAR MISRON said...

Menyentuh hati ayat-ayat sijanggut ni, hebat benar perkongsian pengalaman menjadi warga SEMELA, saya kini sedaang berkursus 2 minggu di IAB, Genting,belajar sepanjang hayat kan. Bila ada kesempatan nanti saya akan kongsikan dengan warga SEMELA apa yang dicatat/cetak dan tampal di Galeri Warisan. Kami warga sekolah doakan sijanggut pun akan terus berjaya cemerlang, teruskan usaha. Sama-sama berdoa untuk kejayaan semua...

Pakwar said...

Tuan, saya mohon kebenaran menggunakan coretan pelajar untuk memotivasikan murid sekolah saya.

SMK LAJAU, W.P Labuan said...

Diizinkan tuan, sila gunakan tiada masalah kita berkongsi